Včeraj smo se zahvalili ciklu Tijax – Kremen in se v ljubezni včerajšnje energije 13 T’zi’ poslovili od starih navad, vzorcev in prepričanj. Danes z energijo 1 B’atz’ – Opica pozdravljamo nov cikel in drugo polovico celotnega Cholqiij leta, saj se danes nahajamo točno na sredini majevskega koledarja in tako nadaljujemo z drugo polovico mističnega stolpa.

Gre za močno obdobje, ko v območje Zemlje prihajajo nove informacije in novi programi, ki nam pomagajo pri preskoku v novo zavedanje. Energija B’atz’ v jeziku tzutujil predstavlja nitko in opico kot igrivo tkalko, ki se igra z dimenzijama časa in prostora. V tem ciklu nas Opica in vse močne energije podpirajo pri ustvarjanju svojega življenja, prav takšnega, kot si ga želimo ustvariti. Paziti moramo, da nam ne ponagaja nagajivi um, ki nam vsak trenutek zlahka uide izpod nadzora. Naučiti se moramo, da vseh stvari v tem čarobnem življenju ne moremo umsko razumeti in znanstveno dokazati. Opica nas uči živeti življenje svobodno in radostno, ter si vse stvari jemati s hecom in igro. Tako bo življenje lažje, polnejše in popolnejše 🙂

Majevsko št. 7 – Modrost cikla: Modrost najdemo v energiji 7 No’j – Zemlja, ki je energija naših možganov, inteligence. Ta nas ponovno opozori, da je treba najti srednjo pot med srcem in možgani ter se spustiti v lastno čutenje in jasno videnje.

Majevsko št. 8 – Eterični zaključek prejšnjega cikla: V tem ciklu se prizemlji energija Tijax – razumevanje, da je vse v okolici kreacija našega uma. Spoprijateljimo se s tkalko časa – Opico – in si ustvarimo lepo in lahkotno življenje.

Majevsko št. 13 – Poln potencial cikla: Cikel B’atz’ se zaključi v energiji 13 Aq’ab’al – ravnovesja dualnosti – sprejemanja iluzije materialnega sveta in prepoznanja, da sta lastnosti, kot sta dobro in slabo, odvisni le od našega videnja dane situacije – od naše opice (opičjega uma).

Izziv cikla:
umiriti um; ostati igrivi; se smejati izzivom; zaupati, da se vse v življenju dogaja v naš najvišji namen

GAP-ov v tem ciklu ni, saj so to dnevi mističnega stolpa