Delovanje Društva Koda Življenja

Ideja za delovanje društva je nastala v osrčju Gvatemale, kjer staroselci Maji še danes živijo v tesni povezavi z naravo in njenimi cikli. Maji nas učijo kako pomembno je znati poslušati sebe in čutiti okolico ter živeti v skupnosti z vsem kar nas obdaja.

Otroški tabori Dobrodošli v Raju na Zemlji

Tabori Dobrodošli na Zemlji so namenjeni otrokom starim med 6 in 12 let. V objemu gozda se z majevskimi radovedneži družimo teden dni, spoznavamo naravo in s tem spoznavamo sebe. Program je podkrepljen z modrostmi staroselcev Majev, ki še danes bivajo v sožitju z naravo. Otrokom na zabaven način (skozi igro in ustvarjalne delavnice) pokažemo kako spoštovati naravo in okolico.

TERMINI:

JULIJ
nedelja 03.07. – petek 08.07.2022
(za otroke od 6 do 12)
nedelja 10.07.- petek 15.07.2022
(za najstnice 12+)

AVGUST 2022
nedelja 21.08. – petek 26.08.2022
(za otroke od 6 do 12)

Nedeljska druženja - Majevske čajanke

Popoldanske ustvarjalne delavnice in pogovorne urice, kjer je prvotni namen druženja ohranjanje prijateljskih vezi iz taborov, ponovitev pridobljenih modrosti na taborih, za nove radovedneže pa spoznavanje načina dela in tematike, predvsem pa sklepanje novih pravih prijateljstev.

 

TERMIN:
nedelja, 03. 04. 2022 za najstnice
nedelja, 10. 04. 2022 za otroke

 

 

Interesna dejavnost

DOBRODOŠLI NA ZEMLJI

Zaradi hitrega tempa življenja danes posvečamo vse premalo časa dušnem razvoju naših otrok. Na krožku Dobrodošli na Zemlji po zgledu staroselcev Majev z različnimi dejavnostmi in igrami kot so ustvarjalne delavnice, učenje različnih tehnik sproščanja, razvijanje občutka hvaležnosti in pozitivne samopodobe ter učenje prepoznavanja in izražanja naših občutkov namenjamo posebno pozornost prav temu.

Interesna dejavnost v letu 2023 poteka od 14.2. do 21.12. za učence 1. do 9. razreda OŠ Poljane. Med šolskimi počitnicami se krožek ne izvaja.

Obišči našo FB stran

DOBRODOŠLI NA ZEMLJI

IZVEDBO PROGRAMA INTERESNE DEJAVNOSTI SOFINANCIRA MESTNA OBČINA LJUBLJANA