Delovanje Društva Koda Življenja

Ideja za delovanje društva je nastala v osrčju Gvatemale, kjer staroselci Maji še danes živijo v tesni povezavi z naravo in njenimi cikli. Maji nas učijo kako pomembno je znati poslušati sebe in čutiti okolico ter živeti v skupnosti z vsem kar nas obdaja.

Otroški tabori Dobrodošli v Raju na Zemlji

Tabori Dobrodošli na Zemlji so namenjeni otrokom starim med 6 in 12 let. V objemu gozda se z majevskimi radovedneži družimo teden dni, spoznavamo naravo in s tem spoznavamo sebe. Program je podkrepljen z modrostmi staroselcev Majev, ki še danes bivajo v sožitju z naravo. Otrokom na zabaven način (skozi igro in ustvarjalne delavnice) pokažemo kako spoštovati naravo in okolico.

TERMINI:

JULIJ in AVGUST 2022

 

 

Nedeljska druženja - Majevske čajanke

Popoldanske ustvarjalne delavnice in pogovorne urice, kjer je prvotni namen druženja ohranjanje prijateljskih vezi iz taborov, ponovitev pridobljenih modrosti na taborih, za nove radovedneže pa spoznavanje načina dela in tematike, predvsem pa sklepanje novih pravih prijateljstev.

 

 

 

TERMIN:
nedelja, 19. 09. 2021

Jaguar 13 v ciklu Vetra

Interesna dejavnost

DOBRODOŠLI NA ZEMLJI

Zaradi hitrega tempa življenja danes posvečamo vse premalo časa dušnem razvoju naših otrok. Na krožku Dobrodošli na Zemlji po zgledu staroselcev Majev z različnimi dejavnostmi in igrami kot so ustvarjalne delavnice, učenje različnih tehnik sproščanja, razvijanje občutka hvaležnosti in pozitivne samopodobe ter učenje prepoznavanja in izražanja naših občutkov namenjamo posebno pozornost prav temu.

Obišči naš FB stran

DOBRODOŠLI NA ZEMLJI

Naš program

Naš strokovno izdelan program se osredotoča predvsem na samozavedanje otroka ter njegovo budnost v odnosih. Naše aktivnosti pa so usmerjene k razvijanju socialnih veščin, čustvene inteligence ter h kvalitetnem preživljanju prostega časa.

Ker so nam dosedanje izkušnje pri delu z otroki pokazale pozitivne spremembe pri vedenju otrok, ki se kažejo tako v šoli kot v vsakdanjem življenju, je naš glavni cilj otroke naučiti pozitivnega pogleda na življenje, svobodnega izražanja sebe in svojih občutkov, spoštljivega odnosa do narave in okolice, sodelujočega in solidarnega odnosa do drugih, izražanja sebe skozi umetnost, sproščanja in umirjanja v stresnih  situacija  in  še  mnogo  več…

Potek dejavnosti

10 min: Uvodni pogovor

10 min: Vaja za sproščanje

30 min: Nova modrost

(Ki jo usvojimo skozi ustvarjalno

delavnico, igro, pogovor …)

10 min: Zaključek

 

Za več primerov iz prakse obišči naš blog

Ostale informacije:

Kraj: Osnovna šola Poljane
Učilnica:
Čas: 1h na teden
Termin: ponedeljek ali torek ob 14:30 do 15:30
Obdobje: celo šolsko leto
Skupina: do 10 učencev
Starost: 1. skupina od 2. do 5. razreda ter
2. skupina od 6. do 9. razreda

KROŽEK JE BREZPLAČEN

Prijave na:

kodazivljenja@gmail.com