Danes začenjamo nov cikel v energiji 1 Imox – Krokodil, ki nas bo spremljala naslednjih 13 dni. Po Jukatanskem štetju je Nawal Imox prvi znak med 20. Nawali. Imox predstavlja začetek vsega stvarstva, začetek cikla narave.

Če majevsko besedo Imox razdelimo na dva dela Im (pomeni notranjost), ox (pa prihaja iz števila tri (oxi)) in tako predstavlja naš notranji trikotnik, trojstvo – združitev Očeta, Sina in Svetega duha. Predstavlja prvobitno energijo začetka kreacije – materije. Maji besedo Imox uporabljajo v besedni zvezi »ti si nor«, saj predstavlja nore ideje, levo polovico možganov, sanje nove kreacije prihodnosti, ki se v sedanjosti zdijo kot norost.

Ta energija predstavlja celoten ustvarjalni potencial materije in tudi vsake misli. Daje nam možnost, da se razvijemo v to, v kar se resnično želimo razviti, da ustvarimo to, kar želimo ustvariti. Tam, kjer je volja, je tudi pot, le vera naj bo prisotna. Do uresničitve pride šele, ko naredimo korak, zato bodimo odločni in se ne prepuščajmo lastnim dvomom. Prosimo Imox za miren um in odločnost, saj nas dvomi lahko zaustavljajo na naši poti. Imox je prvi prebivalec Zemlje, je tu že od vsega začetka, zato nam pravi, da zaupajmo v življenje in se prepustimo pravemu trenutku.

Majevsko št. 7 – Modrost cikla:
V sredini tega cikla se nahaja energija 7 Kej, ki v sami osnovi predstavlja jogo tapasyo – strogost uma. Ko imamo misli pod nadzorom, so vse možnosti in ideje v polnem potencialu za izpolnitev.

Majevsko št. 8 – Eterični zaključek prejšnjega cikla:
V eteričnem smislu se izpolni cikel Q’anil – Zajček, ki predstavlja nebeški svod in nam daje več. Energija obilja nas podpre pri uresničitvi naših idej in izpolnitvi ustvarjalnega potenciala. Če seješ lepo misel, boš žel lepoto svojega življenja.

Majevsko št. 13 – Poln potencial cikla:
Imox svoj cikel zaključi v energiji 13 Aj – Trs, energiji popolne povezanosti s Srcem Neba in Srcem Zemlje.

Izziv cikla:
nevezanost na materijo; zaupanje toku življenja; vera v svoje potenciale; neodločnost

GAP:
Pojavi se v 1 Imox, kar že samo po sebi dela cikel močen tudi v vseh drugih 13 nivojih, ki sledijo.