Globoko smo že zakorakali v nov 13-dnevni val energije I’q – Veter, ki nam prinaša obilo sporočil, če jih le znamo slišati. To je cikel Velikega duha, Maji mu pravijo tudi Ajaw, zato nas bo v naslednjih 13 dneh znamenje I’q podprlo tudi v eteričnem smislu. Vse, česar se bomo lotili v tem ciklu, bo lahko oddajalo še več informacij na eterični ravni, če bomo le prosili Velikega duha, da nam pomaga pri naših projektih, delu, pisanju in drugih stvareh, ki se jih bomo lotili. Človek je tisti, ki pomaga vnašati element etra na Zemljo, človek je tisti, ki s svojo pozornostjo in zavedanjem širi ljubezen in vnaša življenje v materijo. Zato ljubeče in sočutno poglejmo na svojo okolico, spodbudimo seme ljubezni, ki se skriva v vsakem živem bitju, da začne rasti in se razvijati.
Energija I’q bo pokazala na vse okove, ki nas vpenjajo v materijo in nam otežujejo pot k svobodi – vsa čustva, vse navezanosti, vse kar nam povzroča težo in onemogoča da smo točno takšni kot si želimo biti.

Majevsko št. 7 – Modrost cikla:
Bodimo pozorni in prisluhnimo sporočilom, pazimo na svoje govoričenje ter raje prejemajmo v tišini. Energija 7 Q’anil nam bo dala več. Pomagala nam bo, da Veliki duh, energija enosti, deluje skozi nas, nas spremlja in vodi ves čas.

Majevsko št. 8 – Eterični zaključek prejšnjega cikla: Eterično se zaključi tudi cikel Toj – Voda, ki nam pomaga sporočila prizemljiti in poravnati vse, kar se nam je začelo dogajati v prejšnjem ciklu.

Majevsko št. 13 – Poln potencial cikla: Cikel zaključi energija 13 Jaguar, ki predstavlja mistično energijo matere Zemlje. Ta energija predstavlja direkten vstop do centra naše duše, kjer se uravnovesita Veliki duh in duh matere Zemlje. Svoboda.

Izziv cikla:
prisluhniti tišini, ki govori; se zavedati svojega diha – življenja; pluti z vetrom

GAP:
Aktivacija se pojavi že na samem začetku v energiji 1 IQ, kar dodaja energijo Velikega duha tudi drugim znakom tega cikla.