Vstopamo v prvi cikel, ki ga najdemo v našem novem majevskem koledarju 2021, v novo leto pa nas bo popeljala energija 12 Aj – Trs! Tako nas čaka leto ravnovesja in povezav, kar sam Trs kot Nawal tudi predstavlja. Nawal Veter pa bo še dodatno poudaril element etra, ki vse bolj in bolj pridobiva na svoji moči. Ljudje se vse bolj zavedamo energijskega sveta in čutimo, da za vsako fizično obliko, stoji energija, ki ima močnejši vpliv kot vse fizično. Tudi sama misel že predstavlja delček materije in nosi svojo energijo, zato bo v naslednjem letu še bolj pomembno kakšnim mislim pridajamo svojo energijo, saj nam bo element etra to v življenje pritegnil kot magnet.

Cikel Vetra nam bo prinesel obilo sporočil, če jih bomo le znali slišati. To je cikel Velikega duha, Maji mu pravijo tudi Ajaw – Veliki duh, zato nas bo v naslednjih 13. dneh znamenje I’q podprlo tudi v eteričnem smislu. Vse, česar se bomo lotili v tem ciklu, bo lahko oddajalo še več informacij na eterični ravni, če bomo le prosili Velikega duha, da nam pomaga pri naših projektih, delu, pisanju in drugih stvareh, ki se jih bomo lotili.

Majevsko št. 7 – Modrost cikla: Bodimo pozorni in prisluhnimo sporočilom, pazimo na svoje govoričenje ter raje prejemajmo v tišini in energija 7 Q’ani’l nam bo dala več. Pomagala nam bo, da Veliki duh, energija enosti, deluje skozi nas, nas spremlja in vodi ves čas.

Majevsko št. 8 – Eterični zaključek prejšnjega cikla: Eterično se zaključi tudi cikel Toj – Voda, ki nam pomaga sporočila prizemljiti in poravnati, kar se nam je začelo dogajati v prejšnjem ciklu.

Majevsko št. 13 – Poln potencial cikla: Cikel zaključi energija 13 I’x – Jaguar, ki predstavlja mistično energijo matere Zemlje in nam pomaga priti prav do centra naše duše, kjer se uravnovesita Veliki duh in duh matere Zemlje.

Izziv cikla: prisluhniti tišini, ki govori; se zavedati svojega diha – življenja; pluti z vetrom

GAP: Aktivacija se pojavi že na samem začetku v energiji 1 IQ, kar dodaja energijo Velikega duha tudi drugim znakom tega cikla.