Kame v jeziku tzutujil pomeni Smrt. Podpira nas v spuščanju in odpuščanju ter nas uči nevezanosti na materialne stvari in tudi na ljudi, s katerimi smo v čustvenem in ne ČUTNEM odnosu. Ta cikel bo dvignil na površje naše stare aspekte in vedenjske vzorce, ki ne služijo več našemu duhovnemu razvoju. Bistvo cikla je rezanje vseh prepričanj, aspektov in odnosov, s katerimi želimo zaključiti. Prav tako je to odličen čas za nove projekte in vse novosti, ki jih želimo vpeljati v naše življenje. Prosimo za odstranitev vpetosti v iluzijo Mayo, za jasno presojo in pravo videnje.

Majevsko št. 7 – Modrost cikla: Energija E’ – Cesta nas podpira v sledenju svojemu srcu in opozarja, da ne pustimo, da bi na nas vplivale vezi in vpetost v iluzijo Majo.

Majevsko št. 8 – Eterični zaključek prejšnjega cikla: Eterični zaključek energije 8 Aj nas podpira v tem, da trdno stojimo za tem, kar čutimo, in se počutimo dobro v svojem centru. Ne glede na mnenje naše družine, prijateljev, partnerja in okolice.

Majevsko št. 13 – Poln potencial cikla: Cikel Kame se zaključi v 13 Tijax – Kremen, ki še globlje podpre, da prerežemo energijo starih aspektov in vezanosti na materijo. To je dan celovitega zdravljenja na vseh področjih našega življenja.

Izziv cikla: nevezanost; sprejemanje; prepoznavanje starih aspektov sebe

GAP: Nahaja se v energiji 4 Toj, ki nas spodbudi v hvaležnosti za vse lekcije; 7 E in modrosti tega cikla; 12 Noj, ki nam pomaga videti ter jasno presojati v 13-dnevnem ciklu Smrti.