Vstopamo v 13-dnevni val energije Tz’ikin – Orel, ki nas uči skozi življenje ves čas hoditi v ravnovesju. Tz’ikin pravi, da je treba znati ohraniti ravnovesje med duhovnim in materialnim stanjem ter obema namenjati enako pozornosti. Ko smo v ravnovesju, smo svobodni. Takrat bomo poleteli v nebo kot Orel in razprli svoja krila.

Energijo Tz’ikin – Orel nosi energijo videnja. Orel je ptič, ki vidi jasno sliko in na stvari lahko pogleda z višje perspektive. Ta energija nas v tem ciklu učil videti več, videti drugače, videti bolj jasno. Ta energija nam pomaga ostati BUDEN, to pomeni, da si nekdo, ki vidi in povezuje, se zaveda vsega dogajanja v okolici in ga tudi razume. Biti buden – Buda – je nekdo ki vidi in razume resnico. Tako nam bo energija Tz’ikin v naslednjih 13-dneh pomagala odkriti tančico prevare in razkriti resnico. Prosimo za prebujenje čim večjega števila ljudi v naši okolici, da bomo zmogli reči NE represiji, ki nas obdaja. Vsak ima pravico do SVOBODNE odločitve o svojem življenju, razmišljanju in delovanju.

Prinese nam lahko tudi preroške sanje. Bodite pozorni tudi na svoje sanje, kaj nam sporočajo. Za znakom Tz’ikin stoji energija vijoličnega žarka, ki preobraža našo karmo, našo podzavest. Zato bodo v tem obdobju na površje hodili naši strahovi, naša čustva, naši vzorci, ki jih bo potrebno videti, sprejeti in preobraziti v svetlobo.

Majevsko št. 7 – Modrost cikla:
Modrost tega cikla najdemo v energija 7 Imox – Krokodil, ki predstavlja prvega prebivalca Zemlje. Tistega, ki ve vse, se ne vpleta, ne čustvuje, le čaka v miru in modrosti.

Majevsko št. 8 – Eterični zaključek prejšnjega cikla:
Eterično se konča cikel I’q, ki zaključuje svoj povsem eterični cikel Velikega duha in vleče višjo zavest v fizično območje

Majevsko št. 13 – Poln potencial cikla:
Cikel Tzikin zaključi energija 13 Kej – Jelen, ki nam daje trd oprijem, stabilnost in uravnovešenost, če le znamo zajadrati z Orlom vseh preteklih 13 dni.

Izziv cikla:
osebna svoboda; videnje jasne slike; vedeti, kdaj in komu pomagati

GAP:
Galaktični aktivacijski portal najdemo v energiji 5 Kawoq, ki nam pomaga pri zadnjem čiščenju vseh laži, prevar in vse slepote ter v srcu začutiti energijo resnice ter v energiji 7 Imox pa nam aktivira ustvarjalni potencial naše duše, ki se želi izraziti skozi nas.