Cikel Tz’ikin nas uči, da skozi življenje ves čas hodimo v ravnovesju. Tz’ikin pravi, da je treba znati ohraniti ravnovesje med duhovnim in materialnim svetom ter obema namenjati enako pozornosti. Ko smo v ravnovesju, takrat smo svobodni. Takrat poletimo v nebo kot Orel in razpremo svoja krila.

Orel je pravi videc, je tisti, ki vidi življenje iz višje – ptičje perspektive. Tako nas bo v tem ciklu učil videti več, videti drugače, videti bolj jasno. Pomaga nam odkriti tančico prevare in razkriti resnico. Prinese nam lahko tudi preroške sanje, zato posebno pozornost usmerimo v sporočila iz sanj.

Majevsko št. 7 – Modrost cikla:
Energijo tega cikla podpre tudi Nawal 7 Imox – Krokodil, ki v sebi nosi energijo prvega prebivalca Zemlje. Tistega prebivalca, ki ve vse, se ne vpleta, ne čustvuje, le čaka v miru in modrosti.

Majevsko št. 8 – Eterični zaključek prejšnjega cikla:
V znamenju 8 I’q – Veter se zaključi svoj povsem eterični prejšnji cikel Velikega duha.

Majevsko št. 13 – Poln potencial cikla:
Cikel Orla zaključi Jelen 13, ki predstavlja nov krog – novo stopnjo zavedanja. Daje nam trden oprijem, stabilnost in uravnovešenost, če le znali jadrati na krilih Orla v vseh preteklih 13. dneh

Izziv cikla: osebna svoboda; videnje jasne slike; vedeti, kdaj in komu pomagati

GAP: Zgodi se v energiji 5 Kawoq in nam pomaga pri zadnjem čiščenju vseh laži, prevar in vse slepote ter v srcu začutiti energijo resnice; 7 Imox pa nam aktivira ustvarjalni potencial naše duše, ki se želi izraziti skozi nas.