CIKEL AQ’AB’AL – ZORA
Moder cikel Aq’ab’al – Zora nas bo preizkušal v čutenju in sprejemanju sebe prav v vseh oblikah in aspektih. Uči nas, da je vse v naravi v ravnovesju. Tudi mi sami. Niti naša duša ne bi mogla izkušati življenja na Zemlji brez našega telesa, zato je pomembno da lepo skrbimo zanj, a se vseeno ne vežemo nanj. Cikel Aq’ab’al nas uči videti življenje v ravnovesju. To pomeni, da ni nikjer svetlobe brez teme. Tudi mi sami nosimo v sebi ravnovesje, ravnovesje radosti in bolečine, veselja in žalosti, prijaznosti in hinavščine,… zato nas bo ta cikel učil videti in sprejemati vse svoje aspekte. 

Majevsko št. 7 – Modrost cikla:
V sredini se tokrat zgodi energija 7 Toj, ki nas uči držati čustva pod nadzorom in razumeti zakon karme (poravnave). V svoje življenjske situacije se ne smemo vpletati s čustvi. Na življenje je treba pogledati z drugačne perspektive. Kakšno mislite, da bi bilo človeštvo, kjer vsak posameznik izraža resnico v vsakem trenutku in se zna v trenutku poravnati v čutenju ter razumeti sebe in tudi sogovornika? Življenje bi bilo mnogo lažje brez omahovanja in vsakodnevnega premišljevanja: »Kaj bi …?« in »Če bi …?« Cikel Zore nas podpira, da sprejmemo situacije, reakcije ali lekcije, tudi tiste malo težje, in jih znamo jasno presoditi ter razumeti. 

Majevsko št. 8 – Eterični zaključek prejšnjega cikla:
V tem ciklu se eterično zaključi tudi cikel Psa, ki nas podira prav v tem – v lastnem izražanju skozi srce.

Majevsko št. 13 – Poln potencial cikla:
Cikel Aq’ab’al se zaključi v energiji 13 Tz’ikin, ki nam bo dal neskončno svobodo, ko se bomo naučili te lekcije, ki nam jo ponuja cikel Aq’ab’al.

Izziv cikla:
sojenje ter ne-sprejemanje sebe in drugih; strah pred spremembami; spremeniti pogled na dano situacijo

GAP:
Zgodi se v energiji 2 K’at – Kuščar, ki nam pomaga prizemljiti vse aspekte sebe in jih pretvoriti v eno, ponuja nam tudi preskok v novo zavedanje, ko vidimo takrat vemo in preskočimo;
7 Toj – Voda aktivira razumevanje modrosti življenja, razumevanje karme in pravo čutenje (ne čustvovanje); energija 10 E’ – Cesta pa pomaga pri sprejemanju moškega in ženskega aspekta v življenju, tako v naši okolici kot v nas samih.