I’Q je galaktični veter, ki piha skozi tvoje telo in vse stvari, ki obstajajo. I’Q je nevidno bistvo Sončeve energije. Gibanje duše je tisto, kar daje življenje, čisti in navdihuje. Si kanal te energije. Kdor se odpre temu vetru univerzalne duše, se odpre univerzalnemu toku.
I’q predstavlja spontanost in preprostost. Če greš skozi resnico trenutka, ne čutiš ne obžalovanja in ne pričakuješ ničesar. Tako lahko hodiš iz trenutka v naslednji trenutek brez težke energije, brez izgubljanja ali strahu pred prihajanjem novega.
 

Cikel I’Q – Veter nam bo prinesel obilo sporočil, če jih bomo le znali slišati. To je cikel Velikega duha, Maji mu pravijo tudi Ajaw, zato nas bo v naslednjih 13 dneh znamenje I’Q podprlo tudi v eteričnem smislu. Vse, česar se bomo lotili v tem ciklu, bo lahko oddajalo še več informacij na eterični ravni, če bomo le prosili Velikega duha, da nam pomaga pri naših projektih, delu, pisanju in drugih stvareh, ki se jih bomo lotili.

Majevsko št. 7 – Modrost cikla:
Bodimo pozorni in prisluhnimo sporočilom, pazimo na svoje govoričenje ter raje prejemajmo v tišini in energija 7 Q’ani’l nam bo dala več. Pomagala nam bo, da Veliki duh, energija enosti, deluje skozi nas, nas spremlja in vodi ves čas.

Majevsko št. 8 – Eterični zaključek prejšnjega cikla:
Eterično se zaključi tudi cikel Toj – Voda, ki nam pomaga sporočila prizemljiti in poravnati, kar se nam je začelo dogajati v prejšnjem ciklu.

Majevsko št. 13 – Poln potencial cikla:
Cikel zaključi energija 13 Jaguar, ki predstavlja mistično energijo matere Zemlje in nam pomaga priti prav do centra naše duše, kjer se uravnovesita Veliki duh in duh matere Zemlje.

Izziv cikla:
prisluhniti tišini, ki govori; se zavedati svojega diha – življenja; pluti z vetrom

GAP:
Aktivacija se pojavi že na samem začetku v energiji 1 IQ, kar dodaja energijo Velikega duha tudi drugim znakom tega cikla.