Včeraj smo v energiji 13 Trs zaključili 13-dnevni cikel Imox. Cikel začetka novega leta, cikel materije, fizičnega sveta. Danes  pa smo vstopili v cikel duha matere Zemlje, pravo ravnovesje njeni fizični energiji. Tako bomo v naslednjem valu plavali z belim ciklom I’x – Jaguar, ki predstavlja energijo matere Zemlje v vsej njeni mističnosti, magičnosti in obnovljivosti. Se vam ne zdi, da je naš planet Zemlja pravi čudež? Zemlja se sama ves čas obnavlja, regenerira in ponovno rojeva. I’x v jeziku tzutujil pomeni ženska in tudi seme ali nič. Kaj nam to pove? Vse se začne v ženski maternici in Maji, kljub mačistični kulturi, žensko znotraj družine postavljajo na prestol in cenijo svojo mater. Tako cenijo tudi mater naravo, kljub temu da je na ven ne ohranjajo čiste, spoštujejo njenega duha, se z njo pogovarjajo in jo častijo.

To je cikel magije, notranje moči in I’x nam predstavlja prav to – ko smo v NULI, takrat imamo vse. To energijo podpira energija Keme – Smrt, ki zaključi ta cikel. Zato se bomo naslednjih 13-dni učili spuščati in puščati, biti svobodni, magični in lahki.

Majevsko št. 7 – Modrost cikla: Na sredini cikla se nahaja energija 7 Ajpu – Sonce, ki predstavlja našega notranjega boga in nam razkriva edino resnico – da bog, energija stvarnika, energija enosti biva v vsakem izmed nas. Ko to razumemo, lahko postanemo mistični jaguar, mistična ženska/moški, ki ima prav vse, kar si lahko zamisli.

Majevsko št. 8 – Eterični zaključek prejšnjega cikla: Svoj eterični cikel zaključi 8 Imox – Krokodil, ki nas uči prav tega – da je čisto vse mogoče.

Majevsko št. 13 – Poln potencial cikla: Cikel I’x se zaključi v 13 Keme – Smrt in predstavlja cikličnost matere Zemlje, njenega obnavljanja in magije.

Izziv cikla: ostati v niču; sprejemati življenje takšno, kot je; čutiti mater Zemljo in ostati povezan z njo

GAP: V energiji 7 Ajpu, ki nas podpre v videnju naše notranje svetlobe, in 9 Iq’, ki s svojo svetlobo naredi dan še bolj eteričen.