Kawoq – Nevihta je energija, ki predstavlja skupnost. Uči nas, da prav vsak od nas predstavlja delček, ki sestavlja ta mozaik življenja. Vsak ima svojo funkcijo, svojo nalogo in svoj življenjski namen. Zelo je pomembno, da v tej raznolikosti vsakega posameznika najdemo prednosti in vidimo, kako pomemben je prav vsak izmed nas. Najdimo tisto, kar nas dela edinstvene. Kawoq je prav tako energija, ki v sebi nosi vse elemente, pod imenom Nevihta naznanja tudi očiščevalni cikel, ki počisti vse, kar smo v prejšnjem ciklu dali na površje. Najdimo oporo v skupnosti, med ljudmi, ki nas podpirajo in razumejo ter tudi sami prehajajo skozi podobne izkušnje.

Majevsko št. 7 – Modrost cikla:
Modrost se skriva v energiji Kan – Kača, ki nas podpira v čutenju sebe in prebujanju naše notranje moči, našega potenciala, da postanemo najboljša verzija sebe.
Majevsko št. 8 – Eterični zaključek prejšnjega cikla:
Prizemlji se energija Keme, ki nam pomaga rezati ves strah, ki je še prisoten v nas, vse dvome, ki nas oddaljujejo od tega, da bi postali edinstveni in bi znali čutiti svojo vrednost.
Majevsko št. 13 – Poln potencial cikla:
Cikel Kawoq se zaključi v 13 B’atz’ – Opica, ki predstavlja energijo našega notranjega otroka, ki se ne boji pokazati sebe točno takšnega, kakršen je.

Izziv cikla:
čiščenje na različnih področjih; cenjenje sebe; razumeti vse sestavljanke v mozaiku

GAP:
Najdemo ga v energiji 7 Kan, ki podpre modrost cikla; 10 Q’anil pa nam pomaga videti lepoto v celem mozaiku življenja, v celem stvarstvu.