Cikel T’zi’ ali Pes nas uči brezpogojne ljubezni in sprejemanja. Kaj pravzaprav pomeni ljubiti v pravem pomenu te besede?

Ljubiti = Sprejemati
Ni lepšega občutka kot biti sprejet. Da si lahko to kar si, brez obsojanja in nerazumevanja. Vse prihaja iz tebe, tvoja okolica si ti. Sprejmi sebe in sprejet boš tudi med ljudmi, ki te obdajajo. Odpuščaj, odpuščaj, odpuščaj. Cikel Psa nas podpira, da izražamo sebe in svojo resnico (seveda z občutkom in pravim čutenjem), pa vendar nas spodbuja, da smo točno takšni, kakršni smo, saj je to tista naša edinstvenost, s katero najbolj pripomoremo svetu. Kaj je kozmični zakon – kozmična ljubezen? Kozmična ljubezen pomeni ljubiti sebe, sprejeti vse aspeke sebe in tako sprejeti vse aspekte drug ljudi, jih razumeti in ljubiti. Z odpuščanjem in sprejemanjem se preobrazba teme v svetlobo najlažje zgodi. 

Majevsko št. 7 – Modrost cikla:
V sredini cikla T’zi’ najdemo znak Ajmaq, ki nas uči odpuščanja napak naših prednikov, staršev, morda celo prijateljev in partnerja, saj so vedno delovali tako, kot so najbolje vedeli in znali. Cikel Psa nas podpira pri razumevanju in brezpogojni ljubezni tudi takrat, ko jo je najtežje čutiti. 

Majevsko št. 8 – Eterični zaključek prejšnjega cikla:
Naslednji dan pa se še eterično zaključi cikel No’j v tonu 8, ki nam je dal dobro osnovo za pravo čutenje (ki zdaj ni več čustvovanje). 

Majevsko št. 13 – Poln potencial cikla:
Cikel Psa se zaključi v energiji Veter 13, ki nam pomaga pri izražanju resnice in nas popelje v lahkost in sprejemanje vsega kar je.

Izziv cikla:
brezpogojno ljubiti, a vseeno postaviti svoje lastne meje; izražanje resnice skozi srce

GAP:
Zgodi se v energiji 4 Aj, ki nas podpre v razumevanju naših odnosov z družino in bližnjimi; 7 Ajmaq pa nas uči odpuščanja in pretočnosti brezpogojne ljubezni skozi srce. Velik je tisti, ki sproti odpušča.