Cikel Tz’ikin nas bo učil skozi življenje ves čas hoditi v ravnovesju. Tz’ikin pravi, da je treba znati ohraniti ravnovesje med duhovnim in materialnim stanjem ter obema namenjati enako pozornost. Ko smo v ravnovesju, smo svobodni. Takrat lahko poletimo v nebo kot Orel in razpremo svoja krila.
Orel je tudi videc, tisti, ki vidi stvari z višje, ptičje perspektive. Tako nas bo v tem ciklu učil videti več, videti drugače, videti bolj jasno. Pomaga nam odkriti tančico prevare in razkriti resnico. Prinese nam lahko tudi preroške sanje.

Majevsko št. 7 – Modrost cikla:
Pri tem ga podpira tudi energija 7 Imox – Krokodil, ki predstavlja prvega prebivalca Zemlje. Tistega, ki ve vse, se ne vpleta, ne čustvuje, le čaka v miru in modrosti.

Majevsko št. 8 – Eterični zaključek prejšnjega cikla:
Eterično se konča tudi cikel I’q, ki zaključuje svoj povsem eterični cikel Velikega duha.

Majevsko št. 13 – Poln potencial cikla:
Cikel Tz’kin – Orel zaključi energija 13 Kej – Jelen, ki nam da trd oprijem, stabilnost in uravnovešenost, če smo le znali jadrati z Orlom vseh preteklih 13 dni.

Izziv cikla:
osebna svoboda; videnje jasne slike; vedeti, kdaj in komu pomagati

GAP:
Zgodi se v energiji 5 Kawoq in nam pomaga pri zadnjem čiščenju vseh laži, prevar in vse slepote ter v srcu začutiti energijo resnice; 7 Imox pa nam aktivira ustvarjalni potencial naše duše, ki se želi izraziti skozi nas.