Zakorakali smo v bel cikel energije I’x – Jaguar, ki predstavlja energijo matere Zemlje v vsej njeni mističnosti, magičnosti in obnovljivosti. Se vam ne zdi, da je naš planet Zemlja pravi čudež? Zemlja se sama ves čas obnavlja, regenerira in ponovno rojeva. I’x v jeziku tzutujil pomeni ženska in tudi seme ali nič. Kaj nam to pove? Vse se začne v ženski maternici in Maji, kljub mačistični kulturi, žensko znotraj družine postavljajo na prestol in cenijo svojo mater. Tako cenijo tudi mati naravo, kljub temu da je na ven ne ohranjajo čiste, spoštujejo njenega duha, se z njo pogovarjajo in jo častijo.

To je cikel magije, notranje moči in I’x nam predstavlja prav to – ko smo v nič, takrat imamo vse.

Majevsko št. 7 – Modrost cikla: Na sredini se nahaja energija 7 Ajpu, ki predstavlja našega notranjega boga in nam razkriva edino resnico – da bog, energija stvarnika, energija enosti biva v nas. Ko to razumemo, lahko postanemo mistični jaguar, mistična ženska/moški, ki ima prav vse, kar si lahko zamisli.

Majevsko št. 8 – Eterični zaključek prejšnjega cikla: Svoj eterični cikel zaključi 8 Imox, ki nas uči prav tega – da je čisto vse mogoče, saj se v nas skriva seme – potencial, ki se lahko razvije v vse smeri.

Majevsko št. 13 – Poln potencial cikla: Cikel I’x se zaključi v 13 Kame – Smrt in predstavlja cikličnost matere Zemlje, njenega obnavljanja in magije. Zadnja energija te trecene močno vpliva na celoten cikel, zato nas energija čarovnika ves čas preizkuša v nevezanosti in izbiri osebne svobode. Vsakič ko začutimo težo, je pomembno da izberemo SVOBODO.

Izziv cikla: ostati v niču; sprejemati življenje takšno, kot je; nevezanost; svoboda; čutiti mater Zemljo in ostati povezan z njo

GAP: V energiji 7 Ajpu, ki nas podpre v videnju naše notranje svetlobe, in 9 Iq’, ki s svojo svetlobo naredi dan še bolj eteričen.