Cikel Toj je cikel poravnav. Toj je majevski znak karme in nas uči, da to, kar damo, tudi dobimo. Torej, če se ne čutimo obdarjene, poglejmo svoj odnos do dajanja. Energija Toj pa gre veliko dlje, predstavlja dolgove še iz naših prejšnjih življenj. Velikokrat se nam v življenju lahko zgodi, da ob neprijetnih situacijah pomislimo, da se nam dogaja krivica, saj nimamo jasne presoje in uvida v svoja dejanja iz preteklosti.

Energija Toj predstavlja energijo družine, družinske poravnave. V tem ciklu se bodo poravnavala naša čustva. Dovolj je čustvovanja, čas je za budnost in pravo čutenje. Prosimo energije za jasno presojo, jasno videnje in razumevanje.

Majevsko št. 7 – Modrost cikla:
Modrost tega cikla je v sprejemanju dogajanja okrog nas, predvsem pa čutenja hvaležnosti za prav vse darove, ki jih dnevno prejmemo, a jih včasih niti ne opazimo. Cikel Vode nas opominja na to, da se dnevno zahvalimo za vse lepo v svojem življenju. V sredini cikla se nahaja energija Tz’ikin – Orel, ki nam prinaša obilje in nas uči, da je treba skozi življenje hoditi v ravnovesju. V življenju ni dobro kopičiti ničesar, ne materialnih stvari, ne denarja, niti čustev in občutkov. Skozi življenje hodimo lahki in ves čas pazimo na ravnovesje. Točno takšno, kot ga vidimo v naravi. Ste že kdaj opazili, da narava kopiči nepotrebne stvari in nam česa ne želi dati z odprtim srcem? Maji nas učijo, da je največje darilo, ki ga lahko podarimo svetu, naše srce. Zato bodimo odprtih src, radi delimo stvari in osrečimo tudi »svojega soseda«.

Prav tako je Nawal Tz’ikin – Orel energija vidca, daje nam pravo videnje iz višje – ptičje perspektive. To nas podpira v preskoku iz čustev v čutenje.

Majevsko št. 8 – Eterični zaključek prejšnjega cikla:
V tem ciklu se zaključi eterični cikel Ajmaq, ki nam daje podporo v sprejemanju zgoraj napisanih modrosti.

Majevsko št. 13 – Poln potencial cikla:
Cikel Toj se zaključi v energiji 13 Imox – Krokodil, ki predstavlja popolno razumevanje in sprejemanje materije. Ta energija nas še dodatno podpre v sprejemanju vse iluzije – Maye.

Izziv cikla:
sprejemanje iluzije; hvaležnost za preizkušnje; razumeti ravnovesje matere Zemlje