• CIKEL NO’J

Kako drugače naj bi se začel nov cikel po 13-dnevnem razvoju energije K’at kot z energijo No’j –Zemlja, ki nam pomaga pri prizemljitvi na rodovitna tla vseh na novo pridobljenih informacij, kod, semen v ravno zaključenem ciklu K’at – Kuščar. V majevskem jeziku tzutujil beseda No’j predstavlja možgane, razmišljanje, logiko, zato je velik izziv tega cikla iz logike preiti v čutenje in oddajanje notranjega miru ter sprejemanje božanske inteligence v svoje območje, kar je glede na današnje razmere za vsakega posameznika še kako potrebno.

Majevsko št. 7 – Modrost cikla: V sredini cikla No’j se nahaja energija Aq’ab’al 7 – Zora, ki nas uči sprejemanja dvojnosti, dualnosti v svetu Maye, iluzije. Predvsem pa nas uči sprejemati našo notranjo temo in tudi svetlobo. Podpira nas v zavedanju, da tolikšna, kot je naša svetloba, tolikšna je tudi naša tema, ki prihaja na površje zato, da jo sprejmemo. Ko se nehamo sramovati svojih temnih aspektov, jim odvzamemo moč nadzora nad našimi čustvi.

Majevsko št. 8 – Eterični zaključek prejšnjega cikla: V tem ciklu se eterično dovrši energija K’at, ki predstavlja sveto seme in nam pomaga začutiti božansko energijo v sebi. To še dodatno podpre učenje tega cikla, da moramo zaupati sebi, lastni izkušnji in lastnemu čutenju.

Majevsko št. 13 – Poln potencial cikla: Cikel se zaključi z energijo Toj – Voda, ki na nekem nivoju uravnava naša čustva, zato je ta cikel idealen čas, da namenimo pozornost čutenju in zaključimo s svojimi čustvi, ki nas slepijo in oddaljujejo stran od našega srca. Si lahko predstavljate svet brez drame, občutka žrtve, da se nam ves čas dogaja krivica, sveta, ki se ne smili več sam sebi, temveč zna v največji bolečini videti modrost in možnost za spremembo svojega zavedanja? Cikel nas podpira pri rezanju čustev, nižjih občutij in odpira naše srce, poglablja čutenje in nas vrača v našo pravo bit. Kar se nam je dogajalo v ciklu Kuščarja, bo v ciklu Zemlje prišlo na plodna tla.

Izziv cikla: uvid, da pravo znanje izhaja iz lastne izkušnje; umirjanje misli in čustev; zaupati v lastno čutenje

GAP: Zgodi se v energiji 9 Kan – Kača, ki podpre naše čutenje in prebudi notranjo moč; 12 Q’anil – Zajec pa aktivira naše kozmično telo, ki sega nad čustva, logiko in razum.

V ciklu Zemlje, v katerega vstopamo jutri, pa nastopi prav poseben datum in sicer 4 Ajpu – Sonce, ki v majevski zgodovini zaznamuje velike spremembe in nove začetke. Novodobni Maji, ki so se zavzeli za raziskovanje modrosti svojih prednikov, celo menijo, da naj bi se na ta datum zgodil pravi 21.12.2012 in začetek nove dobe. Za vse, ki razumete špansko, si lahko preberete več na: https://www.facebook.com/MayaTecum/photos/a.521337957912409/3522979261081582/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment