Krokodil-1

Nov začetek, največji potencial

Im pomeni notranjost, ox prihaja iz števila tri (oxi) in tako predstavlja naš notranji trikotnik, trojstvo – združitev Očeta, Sina in Svetega duha. Predstavlja prvobitno energijo začetka kreacije – materije. Maji besedo Imox uporabljajo v besedni zvezi »ti si nor«, saj predstavlja nore ideje, levo polovico možganov, sanje nove kreacije prihodnosti, ki se v sedanjosti zdijo kot norost.

Kot energija DNEVA:

Po jukatanskem štetju je Imox – Krokodil prvi znak v ciklu 20-ih nawalov. Prav tako legende staroselcev pravijo, da se je svet začel na hrbtu želve ali na hrbtu krokodila. To je odličen dan za nov začetek, ko nam je na voljo prav ves še neizkoriščen potencial, da uresničimo katerikoli projekt ali zgolj idejo, ki jo imamo začrtano.

Tako kot sama beseda, ki predstavlja nore ideje, nas tudi energija Imox podpira v naši norosti. Da se uresničijo sanje, je ta ‘norost’ še kako potrebna. Zato kar pogumno naprej, s popolno vero in zaupanjem. Prosi energijo Imox za vso podporo in potrebno energijo.

Kot energija ROJSTVA:

Ljudi rojene v znamenju Imox – Krokodil podpira energija spočetja Aj – Trs ter jih vodi energija prihodnosti Toj – Voda. Notranje ravnovesje pa ji predstavljata energija Tz’ikin – Orel in Kej – Jelen. (Več o tem ob naročilu osebnega majevskega drevesa življenja.)


Maji pravijo, da so se rodili na hrbtu krokodila, zato je ta znak prvi v krogu 20-ih nawalov. Maji pravijo, da je to prvi prebivalec Zemlje, zato ve in pozna vse kar se dogaja v njegovi okolici, saj v sebi nosi vse informacije o materi Zemlji. Imox – Krokodil je tako zelo povezana s koreninsko čakro in plodnostjo. Če si ženska, je veliko možnosti, da te privlači porod, morda si celo želiš postati mama v zgodnjih letih. Če si moški, te navdihuje vloga očeta in želja, da bi postal starš. Lahko pa te navdihuje le želja po delu z otroki.

To je še bolj očitna lastnost pri ženskah, saj se ti zbudi močan materinski čut. Žival krokodil ima zelo močne nagonske materinske občutke – roditi in hraniti. Tako kot mati, ki ščiti svoje potomce, tudi ljudje v tem znaku lahko postanejo zaščitniški in prevladujoči. V sebi nosiš nagonske in divje lastnosti katere koli matere vseh živalskih vrst ter tudi ljudi. Žival krokodil je predstavnik znaka Imox, zato se ljudje rojeni v tem znaku lahko poistovetijo z mnogimi lastnostmi te živali.

Besedo Imox Maji uporabljajo tudi v besedni zvezi za: ti si nor. Imaš veliko naprednih idej, ki jih osebe, ki te obdajajo lahko vidijo kot nenavadne in celo nore. Zate je pomembno, da se naučiš zaupati svojim občutkom.

Imaš močno osebnost. Najbolj opazno … naroči podrobno poročilo