Zora-1

Zora, noč, energija dualnosti, ravnovesja.

Aqab pomeni noč, Bal pa pomeni čas in prostor. Aq’ab’al je torej energija, ki najde esenco v času in prostoru ali v noči in praznini. Če besedi Aq’ab dodamo končnico »al«, beseda noč dobi nov pomen: čas, ko se dani – zora. Predstavlja dan, vendar s pridihom noči, teme, zato predstavlja nove stvari, spočetje, nove začetke, ki še niso v polni obliki, kot osnova, ki bo šele dala obliko.

Kot energija DNEVA:

Na ta dan posveti pozornost sebi in svojemu notranjemu ravnovesju. Lahko, da te bo energija dneva izzvala tam, kjer je še potrebno delo na sebi in lasten osebnostni razvoj. Zavedaj se, da ima vse v naravi svoje ravnovesje, tako tudi ti in vsi mi. Toliko kot premoremo svetlobe, toliko najdemo tudi teme v nas.

Razmisli o svojih napakah in svojih lastnostih, ki bi jih lahko še izboljšal, da bi postal najboljša verzija sebe.

Odličen dan za preobrazbo, nove začetke lahko tudi nove projekte. Ta dan te lahko podpre z obilico novih idej. Svojo pozornost usmeri v to, kar želiš ustvariti.

Kot energija ROJSTVA:

Ljudi rojene v znamenju Aq’ab’al Zora podpira energija Tz’ikin ter jih vodi energija prihodnosti B’atz’ Opica. Notranje ravnovesje pa ji predstavljata energiji No’j – Zemlja in Toj – Voda. (Več o tem ob naročilu osebnega majevskega drevesa življenja.)

Je znamenje skrivnosti, potovanja v neznano in razodetja resničnega jaz. Zora je čas, ko se noč preliva v dan, zato nosi energijo dvojnosti, nasprotij ali celo skrajnosti. Včasih se zdi, da se ti nič ne dogaja v tvojem življenju, včasih pa se počutiš preobremenjen, ker se vse dogaja naenkrat.

Osebe rojene v tem znamenju so videti mladostnega videza in ostajajo večno mlade. Imaš prilagodljiv in močan um in si dominantna oseba. Tvoja energija kot fizično telo sta zelo privlačni za okolico.

Beseda Aq’ab’al nas lahko spomni na besedo Ahankar, ki pomeni naš dvojnik, naše ohišje, naše telo. Učenje oseb, rojenih v tem znamenju je, začutiti sebe kot dušo in prepoznati, da nismo naše telo, ne naš ego.

Osebam rojenim v tem znamenju veliko pomeni lasten občutek varnosti in stabilnosti. Rad imaš svoj dom, … naroči podrobno poročilo