Sova-1

Energija modrosti in odpuščanja našim prednikom, okolici ter sebi.

Aj – povezava in Maq – kaos, disharmonija kar pomeni povezava z navideznim kaosom Vesolja, ki nas uči sprejemanja življenja. Beseda Chanu’maq (v jeziku tzutujil) pomeni tudi prositi odpuščanja. Na ta dan lahko odpustimo sebi in drugim ter začutimo, da so nam težke preizkušnje dane z namenom preskoka v zavedanju, kljub temu da jih doživljamo kot disharmonijo.

Kot energija DNEVA:

Na ta dan se Maji spominjajo svojih prednikov ter se jim v srcu zahvalijo za vse kar so od njih prejeli (tako fizično kot nefizično). To je tudi dan ko prosimo za poravnavo vseh napak, ki smo jih storili. Mogoče smo kdaj koga prizadeli ali pa je nekdo prizadel nas, tudi njim moramo znati oprostiti, saj težka čustva, ki jih držimo v sebi, slabo vplivajo le na nas. To je torej dan, ki ga lahko namenimo razmisleku ter pregledu našega življenja.

Energija Ajmaq – Sova je povezana z modrostjo (naših prednikov in ostalih modrecev) zato bodimo pozorni na sporočila, ki nam jih prinaša ta dan.

Kot energija ROJSTVA:

Ljudi rojene v znamenju Ajmaq – Sova podpira energija spočetja Q’anil – Zajec ter jih vodi energija prihodnosti K’at – Kuščar. Notranje ravnovesje pa ji predstavljata energiji T’zi’ – Pes in I’q – Veter. (Več o tem ob naročilu osebnega majevskega drevesa življenja.)

Maji pravijo, da osebe rojene na dan Sove veljajo za stare duše, ki so prišle na ta svet, da bi poravnale svojo karmo. Poleg tega, da znak Sove, nosi karakteristike te živali kot so modrost, skrivnostnost, notranjo mirnost, pa simbolizira tudi čiščenje karme. Če si rojen v tem znamenju to zate pomeni, da si tu, da očistiš svojo osebno kot tudi kolektivno karmo. Zaradi tvojega resnega in globokega pogleda na življenje je očitno, da si stara duša. Morda si imel v življenju številne težave ali bolezni. V takšnih primerih odpuščanje in zaupanje notranjemu glasu igra zelo pomembno vlogo pri premagovanju teh ovir. V težkem obdobju, ko je življenje polno velikih preizkušenj, je skozi življenje zelo pomembno hoditi v zavedanju, da je za lastno srečo in očiščenje pomembno odplačati svoje karmične dolgove.

Besedo Ajmaq Maji uporabljajo tudi, ko se za nekaj opravičijo ali prosijo odpuščanja. Znak Sove te uči odpuščanja na vsakem koraku, predvsem pa znotraj družine same, saj se v družinskih odnosih tudi nabere največ karmičnih vozlov. Tako Maji ta znak povezujejo tudi s predniškimi linijami in na ta dan svoje prednike prosijo, da jim odpustijo vse njihove napake, zelo pomembno pa je da znamo odpustiti tudi sebi za vse svoje napake. Znak Sove ti omogoča, da ostaneš v stiku, … naroči podrobno poročilo