NEVIHTA-1

Skupinska energija, kjer vsak izmed nas sestavlja delček mozaika.

Ka prihaja iz števila 2 (kai) in woq pomeni vrata, vhod. Kawoq torej poveže različne aspekte, pole in ekstreme ter najde povezavo – enotnost med njimi. Kawoq je povezan z modro potjo in če Aq’ab’al in B’atz’ skupaj spleteta novo obleko, Kawoq predstavlja to novo obleko.

Kot energija DNEVA:

Zadnji trije znaki so med seboj še posebej povezani, saj nadaljujejo delo energije dneva, ki je pred njim. Tako nam Tijax – Kremen skozi okolico pokaže vzorce, ki jih je potrebno spremeniti. Dan Kawoq – Nevihte pa je dan, ki nas podpira, da te vzorce zares ozdravimo, očistimo. Kawoq nosi v sebi vse elemente – vodo, ogenj, zemljo, zrak – ki pomagajo preobraziti vse, kar ne služi več našemu višjemu namenu. Ker ta dan predstavlja kolektivno žensko energijo – se Maji zahvalijo vsem zdravilkam za njihovo delo in zdravljenje. Kawoq predstavlja tudi energijo skupnosti, lahko si jo predstavljamo tudi kot mozaik, kjer je vsak delček drugačen od drugega, pa vendar skupaj tvorijo celoto. Tako kot skupina ljudi, razred, družina,… Odličen dan za skupno delo, druženje in prispevanje k družbi.

Kot energija ROJSTVA:

Ljudi rojene v znamenju Kawoq – Nevihta podpira energija spočetja B’atz’ – Opica ter jih vodi energija prihodnosti Kej – Jelen. Notranje ravnovesje pa ji predstavljata energiji Aj – Trs in Kan – Kača. (Več o tem ob naročilu osebnega majevskega drevesa življenja.)

Pravijo, da za nevihto vedno posije sonce in Maji znak Kawoq vidijo kot zadnje prelivanje solz. Ljudje rojeni v tem znaku velikokrat radi nepremišljeno reagirajo ter se tako znajdejo v kočljivih situacijah, ki so jim, če jih le znajo tako videti namenjene za osebnostno rast in preskok v višje zavedanje.
Ti izzivi ti predstavljajo življenjska spoznanja, ki le obogatijo tvoje življenje. Rodil si se v tem znaku zato, da se naučiš izkusiti ekstazo.

Po drugi strani pa znak Kawoq ne predstavlja le nevihte in viharja, ker nosi vse elemente, ki se pomešajo skupaj v celoto. Druga energija, ki jo nosi Kawoq je energija skupnosti. Če si rojen v tem znaku si zelo povezan s skupinsko zavestjo. Kar pomeni, da je zate zelo pomembna tvoja družina ali neka druga skupnost, kateri pripadaš lahko gre za družbeno skupino, fizično ali spiritualno družino, skupnost, razred, etnično skupino. Ta skupnost je pomembna zate in tudi ti si pomemben tej skupnosti. Tu lahko najdeš tudi svoj življenjski namen, ki leži v tem, da služiš svoji družbeni skupini ali družbi na splošno. Družbeni odnosi bodo imeli ključno vlogo pri doseganju tega namena.

Kljub svoji mehki naravi, … naroči podrobno poročilo