Kremen-1

Energija, ki nam v vsaki stvari kaže naše zrcalo.

Sama beseda pomeni kamen obsidian in dvorezni nož, meč resnice. Tijax je povezan z energijo zdravilcev. To je energija, ki reže bolečine, bolezni in tudi stare vzorce, ki ne služijo več našemu višjemu namenu. Prav tako predstavlja energijo ogledala, ki nas uči, da je vse v naši okolici odsev nas samih, ter nam le kaže na aspekte, ki jih moramo sprejeti, poravnati.

Kot energija DNEVA:

Na ta dan bodi pozoren na stvari, ki se dogajajo v tvoji okolici, na ljudi, ki jih srečuješ, na situacije, ki se ti zgodijo. Osredotoči se na to kar te moti in se vprašaj zakaj. Kremen je naše ogledalo, kaže nam tiste aspekte, ki so še skriti v nas in jih sami od sebe težko prepoznamo, zato se nam manifestirajo skozi okolico. Odličen dan za prepoznavanje teh vzorcev in za njihovo zdravljenje. Ko prepoznamo pravi vzrok zakaj se nam določene situacije ponavljajo v življenju, šele takrat jih lahko zares spremenimo. Prosimo Tijax, da nam pomaga videti, jih z ‘dvoreznim mečem’ uničiti in ozdraviti. Beseda pomeni kamen obsidian in dvorezni nož, meč resnice. Tijax je povezan z energijo zdravilcev, saj gre za energijo, ki reže bolečine, bolezni, stare vzorce, ki ne služijo več našemu višjemu namenu. 

Kot energija ROJSTVA:

Ljudi rojene v znamenju Tijax – Kremen podpira energija spočetja T’zi’ – Pes ter jih vodi energija prihodnosti Kame – Smrt. Notranje ravnovesje pa ji predstavljata energiji E’ – Cesta in K’at – Kuščar. (Več o tem ob naročilu osebnega majevskega drevesa življenja.)

Si družaben, pogumen, spreten in napolnjen z božansko inteligenco, v vsem zelo nadarjen in imaš odlične ideje. Znan si po tem da si vljuden, prijazen in nesebičen. Energija Kremena te žene k resnicoljubnosti, iskrenosti in direktnosti. Si večni borec za resnico. Sposoben si ločevanja čustev od resničnosti (tako kot dvorezen meč, ki predstavlja Kremen sam). Razkrivanje skrivnosti tančic in razkrivanje mističnih resnic je še ena od vaših sposobnosti.

Tvoja energija te spodbuja v zavedanju kontrastov, kar te vodi, da vidiš svet kot prizorišče konfliktov. Ves čas se bojuješ zbrati eno resničnost nad drugo in tvoja energija bojevnika te konstantno žene v konflikt. Ta lastnost za osebe z rojstno energijo v Kremenu predstavlja velik izziv. Ni vse na svetu črno ali belo. Naučiti se moraš svojemu razmišljanju pridati malo mehkobe. Pomagalo ti bo tudi to, če tvojim črno-belim mislim, pridaš malo barv, ter spremeniš svoj pristop do tega, da stvari vidiš le kot pravilno ali napačno.

Imaš poslanstvo … naroči podrobno poročilo