Opica-1

Energija nagajivega uma, ki ustvarja našo realnost.

Batz pomeni nit. B’atz’ predstavlja nit časa, sveti koledar pa predstavlja, kako je ta nit stkana za ustvarjanje resničnosti. Energija B’atz’ je povezana z energijo Aq’ab’al – Zore. Če ta energija predstavlja vertikalne niti, potem B’atz’ doda horizontalne niti, kar že pomeni dopolnjeno obliko, ki na primer splete obleko.

Kot energija DNEVA:

Današnji dan je navihan in tudi naš um se bo mogoče rad poigral z nami. Opica je duhovita, radovedna in vesela, zato nas dan izziva v iskanju igrivosti in lahkotnosti tudi v težjih življenjskih izzivih. Spodbuja nas pri tem, da ohranjamo otroško naivnost in odprto srce ves čas.

Opica je tudi tkalka nove mreže, zato je to odličen dan za nove začetke ali nove projekte (tako poslovne kot življenjske).

In ne pozabi, da je življenje le igra, ki se jo moramo naučiti igrati.

Kot energija ROJSTVA:

Ljudi rojene v znamenju B’atz’ – Opica podpira energija spočetja Aq’ab’al – Zore ter jih vodi energija prihodnosti Kawoq – Nevihta. Notranje ravnovesje pa ji predstavljata energiji Kan – Kača in No’j – Zemlja. (Več o tem ob naročilu osebnega majevskega drevesa življenja.)

Opica je simpatična, pametna in igriva, te lastnosti pa pripadajo tudi vsem ljudem rojenim v tem znamenju. S tako osebnostjo je nemogoče, da ostaneš neopazen v skupnosti. Čeprav se včasih želiš skriti, to ni mogoče. Imaš močan značaj in se zaradi intenzivnih čustev včasih odločiš ostati oddaljen od ljudi. S svojim očarljivim značajem in šalami pristaneš v središču pozornosti s hitrostjo svetlobe, zato ti ležita poklica kot sta cenjen trgovec ali govornik.

B’atz’ je energija rojenega umetnika in predstavlja nedolžnega otroka v nas. Spominja nas na to, da nikoli ne smemo pozabiti otroka v sebi. Temu otroku bi morali dovoliti, da se izraža tako, kot si to zaželi njegova duša, ter počne vse kar je umetniško in ustvarjalno. Če si rojen v znaku B’atz’, bi moral otroku v sebi dati dovoljenje, da se igra in se ves čas ustvarjalno izraža. To te bo pripeljalo do duhovne rasti in osebne svobode. Če izbereš pot, … naroči podrobno poročilo