Kača-1

Življenjska energija (kundalini), dvojna vijačnica – DNK.

Ka(i) = 2 in Na = čutiti kar pomeni čutiti kozmično povezavo (Kat) med nami. Kan vidi 2 individualni energiji – dualnost. Ko se med seboj prepleteta, ne da ena nadvlada drugo, takrat se združita v Enosti. Kan predstavlja življenjsko energijo in svetlobo v naši DNK, zato ga Maji označujejo za enega močnejših znakov. V drugih kulturah tej energiji pravijo kundalini, ki, chi, prana.

Kot energija DNEVA:

Energijo Kan – Kača Maji povezujejo z našo življenjsko energijo, ki se pretaka po naši hrbtenici, zato pravijo, da gre za enega najmočnejših znakov v koledarju Cholqiij.
Kača predstavlja energijo velikega mojstra Kukulkana ali Quetzalcoatla, ki obvlada čas in prostor.
Kan te uči v dvojnosti videti enost, zato je to odličen dan za preživljanje dneva s partnerjem, za pogovore in opazovanje vajinega odnosa ali pa za iskanje novega partnerja oziroma razmišljanje in manifestacijo bodočega partnerja. 

Kot energija ROJSTVA:

Ljudi rojeni v znamenju Kan – Kače podpira energija spočetja No’j – Zemlja ter jih vodi energija prihodnosti Aj – Trs. Notranje ravnovesje pa ji predstavljata energiji Kawoq – Nevihta in B’atz’ – Opica. (Več o tem ob naročilu osebnega majevskega drevesa življenja.)

Si stabilna, ekstremna, močna in karizmatična oseba, ki ima močen vpliv na svojo okolico. Imaš močno, negovano telo in si rad fizično aktiven. Pripisujejo ti dobre miselne spretnosti, ki ti pomagajo, da veliko lažje in bolje obvladaš stresne situacije, veliko bolje kot mnogi drugi ljudje. Zanima te znanost in zelo rad bereš. Imaš sposobnost, da začutiš vse informacije, ki so shranjene v tvojih genih. Si opazen, a vseeno se o tebi ve zelo malo.

Si strasten, poln presenečen in ​​imaš močno intuicijo. Kombinacija teh stvari pa te naredi naravnega voditelja. Si most med omejitvami tega sveta ter duhovnimi razsežnostmi. V sebi nosiš visok duhovni potencial, ki te lahko pripelje do tega, da postaneš terapevt ali duhovni zdravilec. Zdravje in medicina so ključna področja v tvojem življenju. Lahko postaneš športnik ali pa morda izbereš kariero v medicinski znanosti, zdravljenju, farmaciji, psihoterapiji in podobno.

Si zelo karizmatičen in v tvojih očeh se skriva močna energija. Starodavni Maji so o energiji Kan zapisali, da osebe rojene v tem znamenju nosijo v sebi čarobne moči in imajo močne povezave z drugimi izven-zemeljskimi področij, kar ti daje priložnost, da se zaveš modrosti, ki pa jih je sprva težko razumeti. Ta modrost ni ne dobra, ne slaba – je izven nasprotij. Kača je lahko strupena, po drugi strani pa je zdravilna. Edini način doseči to modrost je, da na pravilen način uporabiš svojo moč.

Energijo Kan lahko povežemo,… naroči podrobno poročilo