SONCE-1

Energija razsvetljenja, svetlobe, dovršitve.

Aj – povezava in Pu – esenca Kozmosa. Predstavlja povezavo (vsakega posameznika) z Velikim duhom in tudi povezavo s katerokoli esenco človeka. Da to dosežemo, je pomembno priti nad sodbe in dualnost ter sprejeti iluzijo – mayo. Šele takrat imamo jasno presojo in lahko dosežemo dovršitev ali razsvetljenje.

Kot energija DNEVA:

Ko Tijax – Kremen in Kawoq – Nevihta opravita svoje delo, lahko človek zasije v svoji notranjosti. Ajpu nam kaže, da prav vsak izmed nas nosi v sebi najvišjo zavest (Kristusovo zavest), ki nas vse združuje v eno. Na ta dan se zahvalimo svetlobi v nas samih ter se osredotočimo na našo pot in naše cilje za osebnostno rast. Je dan umetnikov, svobode, svobodnega izražanja. Dovolimo si biti svobodni in zasijati v vsem svojem bistvu.

Kot energija ROJSTVA:

Ljudi rojene v znamenju Ajpu – Sonce podpira energija spočetja E’ – Cesta ter jih vodi energija prihodnosti Q’anil – Zajec. Notranje ravnovesje pa ji predstavljata energiji I’x – Jaguar in Kame – Smrt. (Več o tem ob naročilu osebnega majevskega drevesa življenja.)

Maji pravijo, da je to znak pesnikov, pevcev, plesalcev, ustvarjalcev in umetnikov. To kaže dejstvo, da imajo osebe rojene v tem znaku globoko notranjo povezanost z višjo močjo. Lahko si umetnik, junak ali športnik ali modri vizionar, ki vodi ljudi. Lahko si umetnik ali obrtnik na enem ali več področjih. Če si bolj intelektualec, lahko lepoto najdeš v številkah, matematiki, znanosti in filozofiji.

Ajpu – Sonce je zadnji znak v krogu majevski znakov, kar pomeni, da nosiš v sebi najvišjo stopnjo razvite zavesti. Tvoji nežni duši se včasih zdi svet, v katerem živimo, krut in temen. Če se navzameš teh slabih občutkov razočaranja nad življenjem ali odnosi ter žalosti, se lahko zgodi da zasenčijo tudi tvojo čudovito svetlobo.

Odnosi so zate največji izziv. Tvoja pričakovanja do drugih in tudi do samega sebe so pogosto nerealna. Tvoje prizadevanje za “popolnost” te lahko privede do razočaranj in te prisili, da pobegneš od svojih odgovornosti. Ljudem ne znaš odpustiti njihovih napak, kar te nenehno drži v občutku užaljenosti. Poenostavi si življenje, sprejmi svet takšen kot je in se z brezpogojno ljubeznijo osvobodi pričakovanj. Manjša kot so tvoja pričakovanja, manjša verjetnost je, da boš ostal razočaran v življenju in odnosih. Tako boš najlažje dopustil, da zasije tvoja luč na ta svet in to ti bo prineslo duhovno zrelost in zavest o enosti.

To življenje te vodi skozi številne, … naroči podrobno poročilo