Jaguar-1

Energija ženske, matere Zemlje, mističnosti, magičnosti, obnovljivosti.

Ix pomeni nič, ženska, potencial in seme. Predstavlja poln potencial semena, dokler je to še zaprto, in to je tudi moč Vesolja, ženske, matere Zemlje. Gre za duh matere Zemlje v vsej njeni lepoti in ljubezni. Predstavlja našo notranjo moč in čutenje samih sebe – v vsej naši mistični energiji. Zapomni si, sam si stvarnik svojega življenja.

Kot energija DNEVA:

Današnji dan te spodbuja v prebujanju in čutenju tvojih notranjih magičnih moči. Podpira te v zavedanju čarovnika, ki biva v tebi. Sam si stvarnik svojega življenja. Bolj ko si zaupaš, bolj ko verjameš vase, lepše bo teklo tvoje življenje. Je odličen dan za ojačanje tako duhovnih kot tudi fizičnih moči.

Predstavlja energijo templjev in svetih krajev – tudi naše fizično telo je tempelj v katerem biva naša duša. Spoštuj ga in lepo skrbi zanj. Danes nameni pozornost sebi, tako svojemu telesu kot poslušanju lastne duše.

I’x je prav tako energija duha matere Zemlje, prisluhni mu, gotovo ti ima kaj povedati. Priporočljiv je sprehod v naravo.

Kot energija ROJSTVA:

Ljudi rojene v znamenju I’x – Jaguar podpira energija spočetja Kame – Smrt ter jih vodi energija prihodnosti I’q – Veter. Notranje ravnovesje pa ji predstavljata energiji Q’anil – Zajec in Ajpu – Sonce. (Več o tem ob naročilu osebnega majevskega drevesa življenja.)

Če ste rojeni v znamenju I’x – Jaguarja si verjetno zelo duhovna oseba oziroma duhovnost igra pomembno vlogo v tvojem življenju. Po Majih je duh Jaguarja varuh templjev in svetih mest, vse osebe, ki se na ta dan rodijo, pa že od mladih nog trenirajo kot zdravilce. Jaguar je znan tudi kot čarodej, zato te zanimajo vera, filozofija in duhovni predmeti, poleg tega pa imaš talent, da postaneš mojster v njih. Kljub temu pa raje ostaneš skrit ter oddaljen od ljudi.

Rodil si se z globoko ljubeznijo do matere Zemlje. I’x predstavlja energijo ženske, Jin, narave, ki je varuhinja planin, gora in gozdov. To v tebi budi željo, da sodeluješ z ženskami v skupnosti. Ljubezen, ki jo nosiš, lahko usmeriš tudi k naravi in ​​poskušaš narediti dobre stvari za okolje.

Odnosi so za Jaguarja velik izziv, saj dan raje preživi v samoti, kot v družbi skupine ljudi. Tvoja prisotnost ljudem oddaja skrivnostno in mistično energijo. Zate je pomembno, da ljudem pokažeš svojo šamansko naravo in jim pustiš prepoznati svoje zdravilske sposobnosti, predvsem pa je pomembno, da jih prvo prepoznaš sam.

Maji pravijo, da ljudje rojeni na ta dan, … naroči podrobno poročilo