Zajec-1

Energija svetlobnega semena, manifestacije in hitre razpršitve.

Qan pomeni rumen, il pa je povezava. Q’anil nas torej povezuje z rumeno potjo. Rumena pot je povezana z energijo zaključka, dovršitve. Energijo Q’anil povezujemo z zlato barvo koruze v času njenega največjega zorenja, ta zlata barva nas spominja na čisto božjo svetlobo ali razsvetljenje. Q’anil zato povezujemo tudi s svojim kozmičnim – svetlobnim telesom.

Kot energija DNEVA:

Q’anil ali Zajec predstavlja energijo hitre razpršitve, vse česar se lotite danes bo v prihodnosti obrodilo uspešne sadove. Q’anil nam vedno da več. Na drugi strani pa nas uči biti hvaležen za vse sadove in darila, ki jih prejemamo.

Na ta dan se Maji zahvalijo materi Zemlji, za vse kar jim nudi – za vso hrano, dom in vso ljubezen, ki jo od nje ves čas prejemamo. Občuti v sebi hvaležnost za vse darove v tvojem življenju in se nauči videti lepoto v malih stvareh, ki se na koncu lahko izkažejo še za kako velike.

Kot energija ROJSTVA:

Ljudi rojene v znamenju Q’anil – Zajec podpira energija spočetja Ajpu – Sonce ter jih vodi energija prihodnosti Ajmaq – Sova. Notranje ravnovesje pa ji predstavljata energija I’q – Veter in I’x – Jaguar. (Več o tem ob naročilu osebnega majevskega drevesa življenja.)

Tvoj um nikoli ne obupa in potrebuje nenehno stimulacijo, zato rad bereš, govoriš in komuniciraš z ljudmi o različnih temah. Lahko te imenujemo tudi magnet obilja. Ta energija za Maje predstavlja žetev in hvaležnost materi Zemlji, za vse kar nam daje ter velja za znak obilja.

Imaš visoko razvit čut za estetiko, bister um in šaljiv karakter, kar ti omogoča življenje polno radosti. Tvoja sposobnost ohranjati svoje srce lahkotno in šaljivo tudi v najtežjih situacijah, predstavlja skrivnost za čarobno življenje. To ti pomaga, da ves čas napreduješ v svoji duhovni rasti.

Na splošno imaš veliko srečo in imaš srečno usodo. Majevsko znamenje Q’anil ali Zajec simbolizira srečo. Z lahkoto lahko postaneš uspešen in vedno pristaneš na štirih nogah.

Tvoj naravni talent, vpet v tvojo podzavest, je sposobnost zaslužiti. Učinkovitost in produktivnost sta tvoji glavni lastnosti.

Po majevskem prepričanju je dobra dediščina prednikov predana, … naroči podrobno poročilo